Droog trainen voor vrouwen?

strakke vrouwen buik

Heb jij moeite met droogtrainen zoals vele vrouwen? Gelukkig is er nu een trainingsprogramma ontwikkeld voor deze vrouwen. Lees snel verder!

Wat is droog trainen?

In de fitnesswereld heeft men het over droogtrainen als er wordt getraind met als doel om vet te verliezen.

Echter is het ook de bedoeling dat het spierverlies hierbij minimaal blijft, waardoor je spieren beter zichtbaar worden. Hiermee onderscheidt het zich dan ook van het normale afvallen. Vaak wordt er gedacht dat droog trainen bij vrouwen compleet anders in z’n werk gaat dan bij mannen.

Dit is echter niet helemaal waar. In grote lijnen gelden er namelijk exact dezelfde principes. Toch gelden er op het gebied van training en voeding op sommige vlakken iets andere principes. Het lichaam van een vrouw is nu eenmaal anders dan die van een man.

Het verschil tussen mannen en vrouwen is te wijten aan de kleinere gestalte van een vrouw en zij dus relatief minder spiermassa bezit. Vrouwen ontwikkelen minder snel kracht en spiermassa, maar bij hoge intensiteit training treed er minder snel vermoeidheid op. Dit heeft vooral te maken doordat de samenstelling van spiervezels verschilt,

Bij het maken van een uitgebalanceerd voedingsschema dient een vrouw rekening te houden dat ze minder aantal kilocalorieën nodig heeft. Een vrouw heeft minder voeding nodig voor zowel onderhoud, opbouw als herstel. Toch is de meest gemaakte fout bij het maken van een uitgebalanceerd voedingsschema, de totale hoeveelheid kilocalorieën inname berekenen. Daarnaast bestaat er ook nog de misconceptie over de inname van vetten en koolhydraten. Deze voedingstoffen worden maar al te vaak onterecht verbannen uit een voedingsschema.

In het Droog Trainen Protocol Vrouwen wordt een persoonlijke voedingsschema aangemeten.

Hoeveel calorieën moet een vrouw innemen tijdens het droog trainen?

Om dat te kunnen berekenen moet je weten wat je lichaamsgewicht is en je vetpercentage. Het achterhalen van je lichaamsgewicht is niet zo moeilijk, maar je vetpercentage berekenen gaat je iets meer tijd kosten en moet goed gebeuren. De beste en tevens de goedkoopste manier om de vetpercentage te berekenen is doormiddel van een huidplooimeter.

Vrouwen zijn over het algemeen geneigd (te) weinig te eten. Vooral als je een mooi welgevormd lichaam wilt ontwikkelen is dat juist wat je absoluut niet moet doen en zeker niet in combinatie met krachttraining. Ondervoeding zorgt er namelijk voor dat je niet alleen vet verbrandt, maar ook vet vrije massa. Vet vrije massa – waar spiermassa onder valt- is een kostbaar bezit.

Het hebben van voldoende spiermassa is gezond en heeft indirect een positief effect op de metabolisme. Hoe meer spiermassa hoe groter verbruik van het lichaam aan kilocalorieën tijdens zowel het trainen als in rusttoestand. En vanuit een esthetisch perspectief zorgt voldoende spiermassa voor een welgevormd lichaam.

Moet een vrouw extra vetten eten tijdens het droog trainen?

De voedingsindustrie brengt alles op de markt als ‘vetarm’ onder het mom dat het per definitie een gezondere optie is. Hoewel het waar is dat een hoog lichaamsvetgehalte een risicofactor kan zijn bij veel soorten ziekten, zijn vetten en met name onverzadigde vetten een essentieel onderdeel van een gezond dieet.

Vetten zijn belangrijk voor vet oplosbare vitamines en levert de sporter essentiële vetzuren en energie. Vet moet echter wel met mate worden gegeten. Kies voor goede vetten zoals meervoudig onverzadigde en enkelvoudig onverzadigde vetten. Deze vetten zitten bijvoorbeeld in vis, noten, zaden, koolzaad olijfolie en avocado’s. Vetten volledig verbanden tijdens het droogtranen of überhaupt te verbanden is dus af te raden.

Mag een vrouw koolhydraten eten tijdens het droogtrainen?

Zeker als je aan krachttraining doet is heel laag in je koolhydraten zitten af te raden. Er zijn bepaalde geavanceerde dieetstrategieën waarin weinig tot geen koolhydraten nuttigen juist de bedoeling is, maar dat is voor de meesten en zeker voor beginners af te raden. Koolhydraten in de vorm van suikers moet je volledig verbannen uit je voedingsschema. Fruit bevat ook suiker, maar af en toe een stuk fruit kan geen kwaad. Neem bijvoorbeeld een stuk fruit vlak voor en/of na de training.

Koolhydraten zijn vooral belangrijk als energieleverancier. Eet koolhydraten in de vorm van voedingsmiddelen waarvan is aangetoond dat ze gezondheidswinst leveren of andere goede voedingstoffen bevatten. Denk bijvoorbeeld aan volkoren graan producten, volkorenpasta, bruine rijst, peulvruchten, groente en fruit. Denk eraan dat ondanks dat complexe koolhydraten een gezonde keuze zijn, teveel inname zorgen voor vetaanwinst.

Hoeveel eiwitten mag een vrouw eten tijdens droog trainen?

Voldoende eiwitten tijdens het droog trainen helpt tegen het behoudt van vet vrije massa. Ook zorgt het voor een goed herstel van de opgelopen spierschade door het sporten en voor (weder)opbouw van de spiervezels. Voldoende eiwitten is tijdens het droogt trainen een stuk belangrijker dan tijdens het bulken.

Het is verstandig om zowel dierlijke als plantaardige eiwitten in je voedingsschema te verwerken. In dierlijke eiwitten, vlees, zit bijvoorbeeld vitamine B12. Plantaardige eiwitten zijn raak aan fytonutrienten (stoffen die allerlei processen helpen in het lichaam te activeren), helaas leveren ze niet alle aminozuren. Eiwitten kun je halen uit bijvoorbeeld biefstuk, amandelen, ei-eiwit, kipfilet, tonijn, kwark, pompoenpitten.

 

 

 

Waarom willen vrouwen droog trainen?

Veel vrouwen beginnen met droogtrainen in het voorjaar, zodat men in de zomer bikiniproof is en kan laten zien voor welk lichaam er het hele jaar door zo hard voor is gewerkt. Maar er zijn ook vrouwen die om andere redenen droog trainen. Bv. om gezondheidsredenen zoals: obesitas en hoge cholesterol.

Wat houdt de meeste vrouwen tegen of geven ze snel op?

Een heleboel vrouwen hebben moeite om zich aan trainingsschema’s en diëten te houden of hebben geen geduld ze vinden dat ze na 3 weken al resultaat moeten hebben, anderen trainen uren per week houden zich wel aan strakke eetprogramma’s zonder een gewenst resultaat. Andere geven kapitalen uit aan de zogenaamde afvalmiddeltjes en supplementen zonder resultaat.

Wat is het Droog Trainen Acadamie?

Henry en Rinus (oprichters Droog Trainen Academie) waren jarenlang zelf op zoek naar de ‘gouden’ formule. Na vele opleidingen, seminars, boeken, en trainingen kwamen zij erachter dat er geen ‘gouden’ formule is.

Ze kwamen erachter dat hun focus jarenlang verkeerd lag. Zij waren bezig met supplementen, hoe vaak ze moesten eten, wanneer ze moesten eten, en een hoop andere zaken die geen resultaat opleveren.

De basis en de dingen die er echt toe doen zijn simpeler dan je denkt. Deze dingen leren zij aan hun klanten met goede resultaten.

Wat biedt het Droog Trainen Academie aan?

Henry en Rinus helpen sinds 2013 vrouwen online om hun ideale lichaam te bouwen waarbij de focus ligt op krachttraining, voeding en een gezonde levensstijl. Dit kan allemaal binnen 8-16 weken:

  • verlagen vetpercentage
  • calorieverbruik aanpassen
  • uitleg “diëten’ (en toch alles kunnen eten)
  • effectief trainen (cardio en krachttraining)exacte strategieën voor blijvend vetverlies.

Volgens Henry en Rinus hoef je geen superwoman te zijn om jouw ideale lichaam te bouwen.

Wat is het doel van het Droog Trainen Academie?

Droog Trainen Academie heeft een online programma speciaal voor vrouwen ontworpen. Dit kan met behulp van het droogtrainen protocol binnen 8-16 weken. Het doel is om gemotiveerde vrouwen zoals jij te helpen om hun krachttraining, voeding en levensstijl te optimaliseren.

Er worden persoonlijke voedingsschema’s en trainingsprogramma’s opgesteld, daarnaast kan je ook nog gebruik maken van hun facebook support groep. Dus zodra jij denkt of het gevoel hebt dat je het niet meer ziet zitten, kan je dat in de support groep gooien. Er is altijd een ervaringsdeskundige die jou weer die push kunnen geven. want geloof me er zijn een hoop vrouwen die snel willen opgeven omdat het volgens hun niet snel genoeg gaat. In zo een geval kan je echt wel een peptalk gebruiken dus je staat er niet alleen voor!

Dus geen excuses meer om niet te starten met droog trainen! Bestel vandaag nog het Droog Trainen Protocol Vrouwen en start vandaag nog om aan om een strak lichaam te krijgen! Resultaat binnen 8-16 weken!

Motto!

Het motto van Henry en Rinus is: “you don’t have to be a superwoman” iedere vrouw kan het. Knop omdraaien en ervoor gaan. Wij helpen jou erbij. Inmiddels hebben Henry en Rinus al honderden vrouwen online geholpen met het bouwen van hun droomlichaam.

Je hebt nu gelezen hoe jij door middel van een persoonlijke programma ook jouw lichaam kan droog trainen. In het Droog Trainen Protocol van Henry en Rinus lees je alles wat je nodig hebt en wat je moet doen om aan de slag te gaan.