Massage na krachttraining

vrouw krijgt massage

Wat is massage?

Massage is het manipuleren van lichaamsweefsel door dit te strelen, te wrijven, te kneden of te bekloppen. Het helpt bij het ontspannen en het wegnemen van de spanning en het stimuleert de bloedcirculatie in het weefsel en de spieren. Er zijn verschillende soorten massages maar de populairste massage is de: ontspanningsmassage.

 

Het belang van een massage

In dit artikel ga ik je vertellen waarom massage belangrijk is na krachttraining. Lichaamsbeweging is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl, maar soms is het moeilijk om er genoeg van te krijgen. Dat is waar massage om de hoek komt kijken.

Onderzoek heeft aangetoond dat krachttraining een aanzienlijke impact kan hebben op de fysieke en mentale gezondheid. Het is aangetoond dat de intense, repetitieve bewegingen die nodig zijn bij krachttraining de cardiovasculaire functie en bloedstroom verbeteren, de botdichtheid verhogen en het risico op letsel verminderen.

Om het meeste uit krachttraining te halen, is het van cruciaal belang om het lichaam ook de fysieke en mentale rust te geven die het nodig heeft. Een manier om dit te doen is door middel van massage.

Massage kan helpen de bloedstroom te vergroten en het spierherstel na een training te verbeteren, waardoor u zich de volgende dag beter voelt en beter presteert. Maar je hoeft hiervoor geen massagetherapeut te bezoeken; u kunt dezelfde voordelen krijgen door een massagebal te gebruiken.

Als je ooit de pijn van een spierkramp tijdens het sporten hebt ervaren, weet je hoe pijnlijk en ellendig spierpijn kan zijn. Gelukkig zijn er manieren om spierpijn te minimaliseren en het herstelproces te versnellen. Een van de gemakkelijkste manieren om pijn te verminderen, vooral in spieren die hard zijn gewerkt tijdens een training of intense fysieke activiteit, is door een massage te krijgen. Het masseren van je spieren kan de doorbloeding helpen verbeteren, waardoor je spieren sneller herstellen.

Een van de belangrijkste manieren om je lichaam de fysieke en mentale rust te geven die het nodig heeft, is door middel van massage. Het is aangetoond dat massages helpen bij ontspanning, pijnverlichting en een verhoogde bloedtoevoer naar het gebied dat wordt gemasseerd.

Het is ook aangetoond dat massage de doorbloeding verbetert, waardoor uw spieren sneller herstellen en de kans op spiergroei groter wordt. Dit helpt je niet alleen om je beter te voelen, maar het helpt je ook om de volgende dag beter te presteren.

Maar de beste manier om het meeste uit een massage te halen, is door er een te ontvangen van een massagetherapeut. Een massagetherapeut maakt gebruik van een ergonomische massagetafel, waardoor ze hun cliënten een effectieve massagetherapie kunnen geven zonder hen enig ongemak te bezorgen.

Maar u hoeft geen massagetherapeut te bezoeken om van deze voordelen te genieten, zeker als u het niet prettig vindt om gemasseerd te worden of u heeft gewoon geen tijd of er is geen masseur in uw buurt om naar toe te gaan.

Er zijn ook genoeg apparaten die u thuis kunt gebruiken voor massages. Later zal ik hier op terugkomen.

Maar massage is niet alleen voor je spieren; het kan ook helpen stress te verminderen en uw algehele welzijn te vergroten. Naast een manier om te ontspannen, kan massage je ook helpen stress te verlichten, wat je fysieke en emotionele gezondheid kan verbeteren.

Van massage is ook aangetoond dat het helpt het immuunsysteem te versterken, wat vooral nuttig is na een training. Hierdoor kan het ontvangen van een massage uw lichaam helpen zich beter te voelen en uw prestaties de volgende dag te verbeteren.

Ik zal hieronder een aantal massage apparaten bespreken:

NRG Massagestoel Deluxe – 14 rollers – 5 technieken – Zero Gravity

bekijk hier de beste prijs

 

 

 

 

 

Met de NRG Wellness massagestoel Deluxe geniet je van een heerlijke massage in je eigen huis en droom je weg terwijl je naar je favoriete muziek luistert. Door middel van maar liefst 14 verschillende rollen wordt het gehele lichaam gemasseerd.

Maak een keuze uit één van de vele vooraf ingestelde opties om geheel tot rust te komen of om specifieke lichaamsdelen te masseren. Voor de ultieme inspanning is de Zero Gravity mode waarbij de stoel vrijwel geheel horizontaal kantelt zodat u helemaal tot rust komt.

Elektrische Massagestoel Massagefauteuil Fauteuil Relaxfauteuil – Met Verwarmingsfunctie

bekijk hier de beste prijs

 

Geniet van een heerlijk ontspannende massage terwijl je je favoriete serie kijkt of een boek leest! Met deze verstelbare massagefauteuil kom je na een lange dag optimaal tot rust. De massagestoel heeft een verwarmingsfunctie, waardoor je nóg comfortabeler zit. De relaxfauteuil heeft zes massagepunten voor het hoofd, de nek, de rug en de benen. Daardoor komt ieder deel van je lichaam aan bod en kun je ultiem ontspannen!

Verstelbaar
Op zoek naar het perfecte zitmeubel voor in je woonkamer? Deze fauteuil heeft een hoop extra’s. De rugleuning kan naar achteren en de voetensteun kan naar boven versteld worden. Zo kun jij altijd de meest comfortabele positie aannemen. Met de meegeleverde USB kies je uit een van de verschillende massageprogramma’s.

Verwarmingsfunctie
Ben je een koukleum of kun je door warmte nog beter ontspannen? Met een druk op de knop kan de stoel ook verwarmd worden. En je hoeft je luie stoel niet uit, want er zit een zijvak in voor de afstandsbediening.

Lifeproducts Shiatsu massagestoelkussen

bekijk hier de beste prijs

 

Hou jij van een stevige massage? Het Shiatsu massagekussen met Kneed-, rol-, trillings-, en Luchtcompressiemassage bevordert de doorbloeding en verlicht de spanning in de spieren. Kom volledig tot rust door de gecombineerde massagemethoden van deze Premium Lifeproducts Shiatsu Massagestoel.

De massagestoel beschikt over 4 roterende, in hoogte verstelbare, verwarmbare Shiatsu massagekoppen die uw hele rug masseren. Daarbij kunt u genieten van de nek heerlijke nekmassagefunctie. Het apparaat beschikt over 2 nekmassagekoppen.

Het Lifeproducts massagekussen helpt bij spanning, evenals bij kramp of blokkades van de spieren. Zet het massagekussen op je bank, of bind het aan je favoriete stoel met het geïntegreerde gordelsysteem en kom heerlijk tot rust. Met een druk op de knop kiest u zelf de gewenste massage.

bekijk hier de beste prijs

 

Ergonomische spijkermat

We zijn tegenwoordig allemaal druk, druk druk…. Werk kan vermoeiend zijn, het huishouden wordt niet vanzelf gedaan en verplichtingen stapelen zich op. Even snel naar de gym. Dit kan iedereen soms even teveel worden. Alsof de drukte van het dagelijks leven nog niet genoeg is leidt deze stress vaak ook nog tot ongemakken zoals nek-, spier- en rugpijn.

Op deze manier kom je in een vervelende cirkel terecht. Pijn leidt tot stress en stress leidt tot meer pijn klachten. Gelukkig is hier wat aan te doen, deze klachten zijn van nu af aan namelijk verleden tijd. Je komt fysiek en mentaal helemaal tot rust dankzij de unieke ”S-vorm” ergonomisch gevormde accupressuur spijkermat en het spijkerkussen van Audacity.

RYM Massagekussen met Verwarming

bekijk hier de beste prijs

 

Last van vastzittende spieren of heb je een stressvolle dag achter de rug? Vanaf nu geniet je elke dag van een verlichtende massage. Het Shiatsu Massage Pakket met Massagekussen,

Triggerpoint massage bal, draagriem en draagtas is alles wat u nodig heeft! Het krachtige massageapparaat is te gebruiken voor het masseren van uw nek, schouders, (onder) rug, benen en voeten.

Het massageapparaat beschikt over 8 massagekoppen met maar liefst 3 verschillende snelheidsstanden en instelbare draairichting. Met de armlussen kunt u zelf de intensiteit bepalen door harder of zachter druk uit te oefenen.

In combinatie met de door u gewenste snelheid en draairichting heeft u altijd een massage zoals u dat wilt. Om de spieren nog soepeler te maken kunt u ervoor kiezen om de infrarood warmte tijdens de massage aan te zetten, dat is pas echt genieten!

bekijk hier de beste prijs

Massagekussen – Nekmassage apparaat – Shiatsu

Altijd weer last van die stijve nek wat doorzet naar hoofdpijn of last van je rug en schouders? Geen tijd en geld om telkens hiervoor naar een masseur te gaan?

Dan is deze massagekussen ideaal voor jou! Geniet tijdens autoritjes (of op de bank) van een heerlijke Shiatsu massage en krijg weer een ontspannen lichaam!

EarKings Backstretcher Massage Apparaat 

bekijk hier de beste prijs

Wil je graag een volledig ontspannen en soepele rug en weer lekker in je vel zitten? Dan een backstretcher jou helpen. Een backstretcher helpt je boven- en onderrug te ontspannen zodat je je weer helemaal op je gemakt voelt en soepel kunt bewegen.

Onze backstretchers hebben al duizenden mensen geholpen met hun rugontspanning en dit geupdate model, versie 3.0, geeft je nog meer mogelijkheden!

Nuvance voetmassage apparaat met bediening

bekijk hier de beste prijs

Wil je op ieder gewenst moment je voeten een welverdiende massage kunnen geven? Het voetmassage apparaat van Nuvance is speciaal ontworpen met EMS-technologie, waardoor je het zowel kan gebruiken voor een intense als een ontspannende massage.

Daarnaast is het massageapparaat uitgerust met maar liefst 6 verschillende massagestanden en 9 veelzijdige intensiteiten, zodat je het volledig naar eigen behoeften kan instellen. Het formaat in combinatie met de strakke vormgeving zorgen er vervolgens voor dat je het eenvoudig kan opbergen of meenemen.

Massage Supply Professioneel Beenmassage – Voetmassage Apparaat

bekijk hier de beste prijs

 

Haal jij het liefst alles uit je werk, je sociale leven en je sportieve prestaties, dan is goed herstel erg belangrijk. Je herkent het vast wel: pijnlijke of verzuurde benen na het einde van je werkdag, last hebben van je benen na inspanning, het hebben van spierpijn of vermoeide benen.

Wil jij alle ballen in de lucht houden en werken aan een fit gezond lichaam? Dan is herstel super belangrijk. Maak kennis met het voetmassage apparaat van Tauraro. Met het voetmassage apparaat van Tauraro worden je benen optimaal herstelt en dat terwijl jij rustig op de bank ligt. Al vanaf 1 uur gebruik per dag merken onze klanten verschil.