Review: Droog trainen voor vrouwen?

vrouw met dumbells borstoefening

In deze review bespreek ik het protocol voor vrouwen dat gericht is op droog trainen met behoud van zoveel mogelijk spiermassa.

Zoals vele vrouwen van over de 50 heb ik te kampen gehad met gewichts- toename. Vanaf mijn 54ste  is het gewicht sluipende aangekomen, het begon met pondjes en ineens was ik 10 kilo’s zwaarder.

Ik heb altijd getraind en altijd gelet op wat ik eet dus daar lag het niet aan. Dus ben ik naar de dokter gegaan en die vertelde mij dat na je 50ste je hormonen huishouding veranderd en dat ik mijn trainingsprogramma en mijn voeding moest veranderen. Ik ben toen meer cardio gaan doen wat niets uithaalde, ik heb verschillende diëten gevolgd maar ik viel geen grammetje af. Dit frustreerde mij natuurlijk ik was helemaal radeloos.

Ik ben toen op het net gaan surfen en kwam het Droog Trainen Protocol voor Vrouwen van Henry en Rinus tegen. Ik heb niet getwijfeld en meteen het Protocol aangeschaft aangezien ik al van alles had geprobeerd en voor slechts euro 67,- en ben je niet tevreden dan binnen 90 dagen geld terug! En de garantie dat je binnen 8-16 weken al resultaat ziet. Dus niets te verliezen! Dit programma is dus ook vooral gericht op vrouwen die willen afvallen met uiteraard zo min mogelijk spiermassa verlies en daar zal dan ook krachttraining om de hoek komen kijken.

De personen achter het Droog Trainen Protocol?

Henry en Rinus zijn verantwoordelijk voor dit uitgebreide programma wat voor veel vrouwen al voor transformaties heeft gezorgd.

Beide mannen hebben sinds 2013 al een website droogtrainenacademie.nl (daarvoor droogtrainen.com) waar ze al hun kennis over sporten deelden waardoor zij in de loop der jaren een goede reputatie hebben opgebouwd. Daarnaast investeren beide mannen ook regelmatig in zichzelf door het doen van verschillende trainingen in Londen bijvoorbeeld en hebben ze meer dan 10.000+ uren geïnvesteerd in het leren van krachttraining, voeding en deze fitness lifestyle.

Wat houdt het Droog Trainen Protocol Vrouwen programma in?

Het droog trainen protocol vrouwen e-book pdf is het perfecte programma om kennis te maken met krachttraining en vooral een combinatie van afvallen en droog trainen.

Dit programma zorgt ervoor dat jij op de meest effectieve manier je vetpercentage gaat verlagen. Dit gebeurt in een periode van 16 weken en in verschillende fases waarbij je alle handvatten krijgt om dit te bereiken en om hierna ook zelfstandig verder te kunnen.

Dit programma is zo in elkaar gezet zodat je zelf je calorieën blijvend kan uitrekenen en aanpassen tevens  kan je je eigen trainingsschema’s gaan maken om in spiermassa aan te komen, maar eerst de kennis binnen krijgen uiteraard.

Deze kennis krijg jij binnen via verschillende pdf’s met informatie en Excel sheets waarmee je alles makkelijk kan uitrekenen en aanpassen.

Ook biedt Droog Trainen Protocol Vrouwen je de mogelijkheid om thuis te trainen met pdf schema’s om niet afhankelijk te zijn van een sportschool, je kan dan kiezen voor een 4 dagen schema waarmee jij thuis op lichaamsgewicht kan trainen. Het thuis schema bevat ook per oefening een video voor de juiste houding. Uiteraard krijg je ook een sportschoolschema.

Voor wie is het Droog Trainen Protocol Vrouwen geschikt?

Dit programma is echt voor iedereen geschikt, je krijgt heel veel e-books en daarnaast zitten er bij elke krachtoefening een video waar je precies ziet hoe je die oefening moet doen.

Daarnaast zitten er 2 uitgebreide e-books in pdf formaat bij die je alles gaan vertellen over wat droog trainen precies is, en hoe de voeding in elkaar zit.

Ook kan jij zelf volledig zelf beslissen of je 3,4 of 5 dagen per week kan trainen en het mooie is dat je daar ook een calorie calculator bij krijgt zodat je die precies kunt instellen op de dagen dat je wilt trainen. Het protocol is het ook extra geschikt voor beginners omdat alles duidelijk is uitgelegd.

De inhoud van het Droog Trainen Protocol?

Ik zal kort ingaan op dit compleet pakket van e-books en de pdf’s die erbij zitten voor slechts euro 67,-. Het Droog Trainen Protocol is een online pakket, waarin je uitleg krijgt over het krachttraining en voeding en hoe je zelfstandig effectief kunt droog trainen. Zodra je op de website het protocol hebt besteld, ontvang je een mail met inloggegevens. Hiermee kan je direct inloggen en krijg je toegang tot:

 • een uitgebreid E-book over Training. Het e-book Trainen telt 35 pagina’s. Hierin staat veel informatie over krachttraining. Ben je nog niet ervaren dan zal je hier veel nuttige informatie vinden en is het een must om te lezen voordat je start met trainen.
 • een uitgebreid E-book over Voeding. Het e-book over voeding telt maar liefst 76 pagina’s. De regel 70% van het resultaat bestaat uit goede voeding en 30% uit trainen lijkt dan ook hier op te gaan, gezien de verhouding van de omvang van de 2 boeken. Ik weet inmiddels aardig wat over voeding, maar ik ben echt verrast door de inhoud van dit boek. Het is dus ook voor gevorderde krachtsporters erg interessant!

Op een heldere manier wordt stapsgewijs het belang van voeding en de 6 fundamenten voor vetverlies uitgelegd. Er wordt uitgelegd hoe je een voedingsschema op kunt stellen met de juiste balans tussen eiwitten, vetten en koolhydraten. Aan de hand van dit boek kan je exact berekenen wat je hiervan nodig hebt om je doel te bereiken. Meten is weten en geeft een fijne houvast! Liever wekelijks een voedingsschema op maat ontvangen.

Verder ontvang je nog 6 gratis bonussen, daarover zal ik het later hebben.

Indeling protocol:

Deel 1 bevat 8 hoofdstukken:

 1. Inleiding
 2. De 6 fundamenten van voeding (voor vetverlies)
 3. De kracht van voeding
 4. Energiebalans
 5. Calorieën en macronutriënten tracken
 6. Voedingsschema samenstellen ja of nee?
 7. Meten is weten
 8. Extra

Ik zal een paar onderdelen hieronder bespreken:

De 6 belangrijke fundamenten die je echt nodig hebt tijdens het droog trainen programma

Training: ​Hoe om te gaan met krachttraining en cardio (E-book)

Na deel 2 weet jij alles hoe je effectief krachttraining kan gebruiken als tool om dat vet te verbranden. Je zal zelfs tijdens het afvallen sterker worden of zelfs spiermassa aanmaken door de verschillende schema’s die erbij zitten en jezelf blijven prikkelen wat uiteindelijk zal leiden tot het meer verbranden van calorieën.

 

In de sportschool zie je tegenwoordig steeds meer vrouwen heel veel cardio doen, dit programma gaat je precies leren wat de juiste hoeveelheid cardio is zodat je hierna nooit meer teveel cardio doet. Dit was bij mij voordat ik aan het protocol begon het probleem ik deed veel te veel cardio. Wij denken meer cardio is meer afvallen wat normaal gesproken klopt, maar niet als je wilt droog trainen en na een bepaalde leeftijd (50+). Dat wordt allemaal in dit hoofdstuk haarfijn uitgelegd!

Het krachttraining deel bevat 4 hoofdstukken en dat zijn de volgende:

 • De kracht van krachtsport
 • Voordat we beginnen met trainen
 • Aan de slag met het DTP
 • Cardio

In dit deel krijgen we ook uitleg over krachttraining en hoe belangrijk het is om full range te trainen. Bij full range trainen worden de spieren adequaat geprikkeld om zodoende beter kracht en spiermassa te ontwikkelen.

In dit hoofdstuk krachttraining wordt hier verder op ingegaan.

Progressie: ​Progressie meten en het plan bijstellen (E-book)

Progressie is natuurlijk heel belangrijk zodat je gemotiveerd blijft. In dit onderdeel leer je hoe je jouw progressie op een efficiënte manier kunt bijhouden. Soms zelfs als je denkt dat je geen progressie hebt gemaakt op de weegschaal bijvoo

rbeeld, als je dan een foto van 1 maand ervoor terug haalt die zie je opeens wel die progressie. Ook gaat dit deel dieper in op vetverlies als dit niet op gang komt.

Progressie gaat jammer genoeg nooit in een rechte lijn Door het invullen van gewicht en omtrekken van je lichaam ga je in dit e-book leren om objectief data te meten. Ook wordt je niet verplicht om elke dag op de weegschaal te staan voor personen die daar niet van houden, ze komen dan met een andere optie.

De bonussen die je krijgt bij het Droog Trainen Protocol Vrouwen?

Ook krijgen we voor die euro 67,- wat extraatjes! Wat het geheel helemaal compleet en aantrekkelijker maakt. De volgende extra’s zitten erbij:

Bonus 1: Macronutriëntencalculator

Bij deze bonus krijg je een makkelijke calculator die voor jou uitrekent hoeveel eiwitten, koolhydraten en vetten je moet en mag eten.  Dus daar hoef jij je vanaf nu geen zorgen over te maken.

Dit betekent dat je vaak alleen maar je gewicht hoeft in te vullen en dan wordt alles automatisch voor je uitgerekend. Lekker makkelijk toch?

Daarnaast gaat deze bonus er ook voor zorgen dat jij je eigen trainingsschema’s kan gaan maken, dit programma zorgt er voor dat het een éénmalige aanschaf zal zijn!

Bonus 2: Trainingsschema’s voor thuis of in de gym

De schema’s zijn gebaseerd op 3 fases waarbij progressieve overloading en het prikkelen van je lichaam het hoofddoel is. Krachttraining is het consistent en systematisch toedienen van een progressieve trainingsprikkel met als doel om de lichaamssamenstelling te verbeteren. Dit stimuleert vetverbranding en maximaal resultaat.

Je leert hoe je je eigen schema’s gaat maken, maar je krijgt ook kant en klare trainingsschema’s voor zowel thuis als in de gym voor maximaal resultaat.

Bonus 3: Gratis toegang tot de support groep

Je staat er zeker niet alleen voor! Dat is wat deze bonus inhoudt je krijgt toegang tot een groep van alle vrouwen die het droog trainen protocol hebben aangeschaft en op die manier kan je elkaar motiveren en inspireren.

Je kan hier met alle vragen terecht! Er is altijd wel iemand die voor je klaar staat, het zijn immers ervaringsdeskundigen!

Naar mijn mening is een supportgroep een hele goede bonus!

Bonus 4: Progressie meten

Naast de 2 boeken over training en voeding krijg je er nog een e-book over progressie meten en een progressie tabel bij. D

it is altijd erg goed om bij te houden vanaf het moment dat je start. Het zorgt namelijk voor een enorme motivatie boost, als je denkt geen vooruitgang te merken, maar door dit te meten wel degelijk het geval is! De tabellen zijn eenvoudig in te vullen.

Bonus 5: Voedingslogboek

In het voedingslogboek kan je bijhouden wat je op een dag eet en dus aan macro’s binnen krijgt. Een soort van eetdagboek dus. Zo kan je in de juiste verhoudingen eten, wat belangrijk is om resultaat te behalen.

Bonus 6: Lijst met voedingsproducten

Zoals eerder aangegeven is de juiste voeding super belangrijk om resultaat te kunnen behalen. Je resultaat is namelijk voor 70% afhankelijk van voeding en voor 30% van training. De combinatie is goud!

De voedingsmiddelen in deze lijst zijn per categorie uitgeschreven. Je krijgt inzicht welk voedsel wat bevat aan eiwitten, koolhydraten en vetten (macro’s).

Mijn ervaringen met het Droog Trainen Protocol voor Vrouwen

De e-books zijn zeer prettig te lezen alles is goed uitgelegd! Je gaat echt leren om zelfstandig verder te gaan, zodat je jouw eigen schema’s en berekeningen kunt maken. Zodat je zelf weet hoeveel je mag eten en hoeveel gram eiwitten je bijvoorbeeld mag nemen.

Dit programma is geschikt voor iedereen zowel als voor beginners als voor personen die al jaren bezig zijn.

De voeding is flexibel, dat betekent dat je niet elke dag volgens een speciaal schema hoeft te eten, je gaat leren om er een nieuwe levensstijl op na te houden. Zeker na al die strakke diëten die ik heb gevolgd was dit zeer prettig.

Dat er een facebooksupport is vind ik wel belangrijk voor de personen die af en toe een duwtje in de rug nodig hebben.

Resultaat!

Ik train 5x in de week 3x in de gym en 2x zwemmen en zag na het doen van de trainingen en voedingsschema’s met heel veel gezonde recepten die ik niet moeilijk vind om vol te houden na 8 weken al resultaat. Ik had mijn streefgewicht gehaald! En na nog eens 8 weken kwamen de cuts!

Ik krijg heel veel complimentjes want al zeg ik het zelf voor mijn leeftijd (60) zie ik er inderdaad goed uit! En ik zit lekker in mijn vel! Er is wel discipline nodig om je doel te bereiken maar gelukkig is daar de facebook supportgroep voor om je te blijven motiveren!

Ik vind dus door mijn eigen ervaring met het droog trainen protocol, dat elke vrouw die van alles heeft geprobeerd om af te vallen of om cuts te krijgen, niet meer verder hoeft te kijken en nu het droog trainen protocol voor vrouwen moet aanschaffen!

Heb ik de twijfelaars onder jullie kunnen aanmoedigen door mijn ervaring te delen? Aarzel niet en start vandaag nog met droog trainen! Klik dan nu op onderstaande link om naar het Droog Trainen Protocol voor Vrouwen te gaan!